25 Ağustos 2008 Pazartesi

2008 Fındık Fiyatı

Ak Parrti hükümeti geçen seneler boyunca Fındık üreticisini karşısına aldı ve üretici cevabını geçen sene orduda verdi. Fındık üreticinin tepkisi sertti çünkü Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Baş danışmanı Cüneyt Zapsu Türkiye'nin en büyük fındık ihracatcısı. Cüneyt Zapsu fındığın taban fiyatını düşürerek milyon dolarlar kazanıyor ve Fındık üretici emeğinin karşılığını alamıyor.

2008 yılında Fındığın çiftçiye maliyeti 4 ytl hükümet bu fiyatın altında bir fiyat uygularsa şayet olacakları ben düşünemiyorum. Bu sene taban fiyatın 7 ytl den aşağı olmaması gerekiyor ki üretici emeğinin karşılığını alabilsin. Çiftcimiz fiyat açıklandıktan sonra en güzel cevabı sandık da verecektir. Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Ak Parti hükemitinin seçimleride göz önüne alarak 5 ytl civarında bir fiyat belirleyeceği konuşuluyor.

Dünyada kısıtlı üretilen dındık ve dünyanın en kaliteli fındığı giresun da yetişiyor ama ne hikmetse para etmiyor türlü oyunlar ile üretici mağdur ediliyor. Çiftcinin hakkını yiyenler allah burunlarından getirsin yazıklar olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder