24 Haziran 2008 Salı

Köyümüzden Kareler


Köyümüzden çeşitli kareler. Yaz aylarında kışın ısınmak için kullanılan odunları yol boyunca görmek mümkün yaz aylarında genellikle ise toplanan fındık çuvallanarak yol kenarlarına istif edilir.


Kar yağışı başladığı zaman bir başka güzel oluyor.


Yemyeşil bitki örtüsü ile bir karış boş toprak bile mümkün değildir. Sürekli yağmur yağışı etkilidir yahmurdan sonra sis kaplar her yeri sisin ardından güneş açar.


Köyümüzün meydanına uzakdan bir bakış. Meydanda bulunan camimiz.

Güney köy nüfusuna kayıtlı aileleri ilerleyen günlerde bu sayfalarda rastlayabilirsiniz.


Kış aylarının güzelliklerini görebilirsiniz.

Karyağışı 2-3 etkili olmaktadır.

Kışın yakılmak üzere hazırda bekliyorlar

Toplanmış fındığı ayıklamam işlemi yapılırken görebilirsiniz

Köymüzde görüldüğü gibi yeşillikler arasında havasıyla ve susuyla doğayla babaşa hoşca vakit geçirebileceğiniz huzurlu bir ortam



Kimbilir kimin ayak izleri belkide akrabalarınızdan birinin :)



Köy evlerinin yanında genellikle erzak depolamak için inşa edilen yapılarda görmek mümkün aşağı yukarı her evin mevcuttur.




Kışı karlar eridikten sonra ağaçlar yeşermeye ve çiçek açmaya başlar. Kar yağışının uzun süre sürmesi fındık üretimini olumsuz yönde etkilemektedir.

Güneyköy İlköğretim okulu öğrenci sayısı yetersiz olduğundan dolayı şuan kapalıdır. Köyümüzdeki öğrencilerimiz servisle beldede bulunan ilköğretim okulunda öğrenim görmektedir. Kim bilir zamanında bu okuldan kimler mezun oldu.





Köy ahalisi tarafından oldukça iyi tanınan sevgili Ayvaz Dayının evinin önünden çekilmiş bir resim kendilerine saygılarımızı ve sevgilerimizi göndeririz.











Resimde görülmek üzere yollarımız toprakdandır. İnşallah zamanla asvalt yola sahip olacağız. Toprak olması sebebiyle araçla fazla sürat yapılamadığından ulaşım zaman almaktadır.

Köyde her türlü ev görmek mümkün Betonarme Ahşap kerpiç



Köyümüzde yetiştirilen balık havuzumuz










1 yorum:

  1. Köyümüze özel bir internet sitesi olması çok hoş. Lütfen paylaşımlara devam edin. İnsanın bu köye bu kadar aşık olması, bir insanla olan bağı gibi. Köyü özlemek,kokusunu içine çekmek... Gerçekten de doğal güzellikleriyle özgü bir yer. Tek sıkıntı : Giresunlulara özgü bir huy olan (genelleme yapıyorum) SİNİRli olmaları.

    YanıtlaSil